Kad pas ugura njušku u kantu jupola

by Sunčana Žaknić

🖖Dobar vam Prijateljski dan! Napokon je osvanulo sunce. Iza tamne južine, sivih oblaka i kišurine došlo je razvedravanje i dani ko stvoreni za skitnje. A skitnje su najbolje s psi-frendovima.

🐶Plavin najbolji prijatelj je Garo, šest godina staro pseto, bivši Papagalić, nakon smrti ljudskog suputnika, godinu dana je proveo u skloništu za pse. Nakon takve tužne sudbine, tete u skloništu nisu se nadale da će netko udomiti takvo ‘staro’ pseto. Ali sudbina je prevrtljiva, te je Gara udomila moja prijateljica💟. Zajedničke šetnje su pune vike, blentavog istrčavanja, gdje se nikad ne zna gdje će psi završit (ili u naše noge ili u grmlje). 😉Ipak na kraju dana iscrpljeni zaspu pokraj komina a nas dvije nazdravljamo s čašom vina 🍷🍷.

💎„Pravi prijatelji su poput dijamanta – svijetli, predivni, dragocjeni i uvijek u modi.“ – Nicole Richie

👋Za vrijeme naših skitnji često sustećemo šetače i njihove ljubimce. Čovik i pas, čovik i mačka na povodcu, čovik s kozama, čovik i tica, te ono najstrašnije čovik bez ljubimca. Ljudi bez ljubimca uvik neki k…. piz…. 😁 te mi stvaraju štres. 😆

🐾👣Uglavnom skitamo Plava i ja neki dan po našim putima, kad li sretnemo moju kolegicu i njenog psa Roka. Plavoj se jako svidio 💘Roko, pravi zgodni pas a i ime mu je simpatično. Gazdarica ga u šali naziva Mr. Roko Sifredi (po zvaničnom glumcu 🍆 u filmovima za odlasle😉). Mr. Roko Sifredi i madam Plava 😁 a ne❗ nećete taj film gledati, vučem Plavu dalje od zgodnog trobojca dok ova baca zanosne 👀poglede i koči guzicom po podu.

🦮Plava ima i prijateljicu Zaru. Zara je njemačka ovčarka, jedanaest mjeseci stara, totalno razigrana i ide u školicu za pse. Plava se školuje kod kuće, što zna bit veoma izazovno al kad mogu dica e-korona-soba-škola može i pas 😅.

🤓Pasja škola, kako nam ide pitate se⁉️ pa ide nam 😆. Plava je do sada naučila koliko je sati, svako jutro se budi u 🕕06:00 vrime za piš, piš. Odmah po povratku, veselim kasom preskoči hodnik, upada u sobu, te završi u krevetu s mojim mužem🥴. Hmmm a buhe, a dlake a blato, al glavno da ona zna koliko je uri🕰️☑️.


👩‍🔧Jako je dobra i u tehničkim🔧 predmetima, zna razlikovati kacavidu (šarafciger) od kombinirki. A bome zna i pituravat.
Pošto je došlo vrijeme za osvježiti zidove novom bojom, Plava je prionula poslu, zabila je cijelu njušku u punu kantu jupol boje. A zna sjesti i dat šapu🐾, sjedni 5️⃣.

🌊Morski pozdrav od Plave i Sunčane🌞

You may also like

Ostavi komentar