“…. desperate housedog….”

by Sunčana Žaknić

✨Ma neeeee,… nismo mi nikakve očajne kućanice, al tu i tamo valja pospremiti i očistiti. Da tako treba i sa ovom nezgrapnom 2020. godinom, lipo je triba pomest pod tapet i zaliti domestosom.
Kišni dani su se zaredali, korona i potresi vrište iz svakog mogućeg ekrana pa smo Plava i ja postale reduše.

🧹Valja pospremiti kuću… Plava je prava očajna kućanica, ne da ne voli, ne da mrzi usisavač, on joj je zakleti neprijatelj NO. 1. Grize kabel, povlači crijevo, šapom grebe bori se svim silama protiv svakog brisanja poda. Metla još može proć, al močo krpa je jednostavno neodoljiva. Plava u svakom pogledu ima dobar i kvalitetan stav, ‘dan je lijep zašto nismo u skitnji⁉️’ a ja se motam po kući s tim monstruoznim usisavačem. Vremenski period čišćenja se udvostručio od kada je Plava s nama. 😅

🍽️Što se tiče drugih kućanskih obveza, Plava obožava pospremati suđe u suđericu. Jako je predana tom zadatku još od malih dana.

🌧️Nakon pospremanja uslijedila bi skitnja po kiši. Za Božić, Plava je dobila prekrasnu kabanicu od svog prijatelja Gara. Jako joj se svidjela i rado je nosi. Sad možemo u duge šetnje po kiši, ‘kuća će nas izit’ u šali se opravdavamo. Kad tri puta okisneš zaradiš upalu uha, sad smo prikovane za kauč.

🎣Osvanuo je dan bez kiše, pa smo odlučile pronaći rimski ribnjak na Škoju iz 5.st. Da i našle smo ga, doduše bez riba al temelji se jasno vide.


🐈Na Škoj je stigao novi stanovnik, mačić po imenu Boško, udomili su ga dragi ljudi. Htjele smo ga posjetiti i upoznati, ali još je mali i boji se, tako da smo odlučile pričekati neka mališan ojača. Mačić je doslovno plakalo i jeo u isto vrijeme i jako mi je drago što je udomljeni u prave ruke. Zato rado čitamo njegov blog.

 

🐶Obožavamo priče s happy end-om i volimo pomagati njuškicama. Na račun Plave, njuškice u Papagalo skloništu imaju hranu dovoljnu za cijeli mjesec. Jako smo sretne radi toga te se nadamo idućim pošiljkama. 🥰 Jer dobro je činiti dobro. Pomozite koliko možete, jer vuk je vuku čovjek 😉.

🌊Morski pozdrav od Plave i Sunčane🌞

You may also like

Ostavi komentar