Od napuštenog psa do Coca Colinog natječaja – Mollyina strana priče

by Karmela Škvorić

Napušteni pas?

Ne znam vam ja šta je to, znam samo da sam još kao malo štene sama lutala ulicama negdje u zaleđu Rijeke.
Pronašle su me neke divne tete iz “Udruge prijatelja životinja Kira”. Smjestile su me na sigurno, na neki privremeni smještaj, ali su rekli da moram čekati svoj ‘zauvijek dom’ .

Nisam tada znala što to znači ‘ zauvijek dom’ ali su svi govorili kako je to najdivnije mjesto na svijetu.

I onda se jednoga dana dogodilo, potrpali su me u auto i rekli da me voze na otok Krk, da me tamo čeka moja nova obitelj i moja nova gazdarica Karmela.

Moj novi ‘zauvijek dom’ i moja nova obitelj odmah su mi se toliko svidjeli da sam se od uzbuđenja popiškila čim sam ušla u kuću i tako svima dala na znanje da je to od sad i zauvijek moje.

Imala sam samo 6 mjeseci kada sam stigla u novu obitelj, ali je gazdarica od prvog dana krenula sa takozvanim treningom.
Naučili su me gdje se piški i kaka (očigledno ne u kući?!?!?!), naučili su me da sjednem i dam šapu, naučili su me da moram čekati i još svakakve nekakve trikove jer sam navodno u tipu bordera, a oni kao jako vole trikove (nisam ja nikakav Border, ja sam Molly!!!) .

Ova moja gazdarica vam je super! Stalno se igramo, vodi me u duge šetnje, pušta me da se istrčim po šumi i da lovim zečeve (jednog dana ću ga sigurno uloviti!). Jako voli fotografirati, pogotovo mene i moju stariju seku Zaru.

Svako malo ona vadi mobitel i onda me namješta u razno razne poze, moram biti mirna i ‘čekati’ dok nas ona slika, ali i nije mi to toliko teško jer ako budem jako dobra onda dobijem puno keksića, a keksiće vam posebno obožavam i za njih sam spremna napraviti baš sve.

U ovih godinu dana što sam provela sa gazdaricom, nakupilo se valjda na tisuće i tisuće tih naših fotografija.
Jednu od njih poslala je gazdarica na nekakav natječaj koji je organizirala Coca Cola na nekoj aplikaciji FOAP koja je inače namjenjena za kupnju i prodaju uglavnom amaterskih fotografija.

Prije nekoliko dana mislila sam da je gazdarica skroz poludila, počela je mahnito skakati i vikati “Izabrali su nas, izabrali su nas!!!!” .

Dobili smo obavijest iz aplikacije FOAP da je Coca Cole izabrala našu fotografiju među 300 najboljih od nekoliko tisuća (koliko je to u keksićima?) prijavljenih fotografija.

Coca Cola je otkupila i autorska prava na tu fotografiju pa ju sada mogu koristiti u svoje komercijalne svrhe, a ova moja gazdarica već mašta o tome kako ćemo se jednoga dana pojaviti na nekom jumbo plakatu.

Nemam joj srca reći da je mogućnost za isto ista kao i da ću ja sjesti i dati šapu ako ne vidim da drži keksići u ruci… ma, samo nek ona mašta…

You may also like

Ostavi komentar