SUPANJE S PSOM, FORMULA ZA BALANS

by Njuškica

RIJEČ JE O REKREACIJI KOJA SE VRTOGLAVO ŠIRI I PRETVARA U PRAVI LIFESTYLE PA TAKO MNOGI OVO LJETO NA MORU I JEZERIMA POKUŠAVAJU VESLATI NA DASKI. ZAŠTO DA NE POVEDU I SVOG LJUBIMCA? NIJE SVE BAŠ TAKO JEDNOSTAVNO!

Supanje ili veslanje na dasci stojeći (engl. stand up paddling) puno je više od oblika ljetne rekreacije, prerasta u pravi trend. To je stil života, opuštanja, istraživanja duha i novih skrivenih kutaka na vodi i uz vodu. Koristi i tijelu i psihi jer kao da nas prebacuje u neku drugu dimenziju. Voda istodobno i smiruje i oživljava, puni nas energijom. A imamo i dobru vijest za ljubitelje pasa:

supanje je i novi oblik povezivanja s psom. Zajedno hvatate ravnotežu, jačate najdublje mišiće tijela i međuodnos – sve istodobno. Uloga vodiča je da se verbalno ili neverbalno sporazumije s psom kako bi on ostao miran dok on vesla. Riječ je o izuzetnom doživljaju koji pripomaže da čovjek i pas poboljšaju komunikaciju na zabavan način te kroz istraživanje nepoznatih krajeva steknu pozitivno iskustvo koje ih još dodatno poveže. Prednost je ako oba vole vodu i znaju plivati. No, nije uvjet, postupnim navikavanjem na SUP dasku psu možemo pomoći čak i da smanji strah od vode. Cijela stvar izgleda posve jednostavno, a takva uglavnom i je, no supanje s nekim psima ipak zna biti pravi izazov.

You may also like

Ostavi komentar