Tvornica dobre hrane – prva hrvatska tvornica za proizvodnju hrane za kućne ljubimce

by Njuškica

Tvornica dobre hrane priča je o ljubiteljima životinja i želji da se pokrene prva hrvatska proizvodnja suhe (ekstrudirane) hrane za kućne ljubimce.

”Tvornica dobre hrane je obiteljska tvrtka, a prije svega smo istinski ljubitelji životinja” – ističu osnivači prve tvornice za proizvodnju hrane za životinje i novog brenda suhe hrane, sa 90% sirovine domaćeg porijekla.

Ideja da pokrenu prvu hrvatske tvornicu ekstrudirane (suhe) hrane rodila se 2012. a ljubav prema životinjama dovela je do ideje proizvodnje vlastitog brenda hrane za kućne ljubimce. Nakon nekoliko godina istraživanja i suradnje sa stručnjacima Prehrambeno-biotehnološkog i Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, uz potporu fondova Europske Unije, započinju sa realizacijom projekta te je tijekom 2019. godine izgrađena nova tvornica za proizvodnju hrane za životinje u Virovitici – prva i jedina u Hrvatskoj. Kapacitet proizvodnje tvornice je 10.000 tona hrane godišnje, što zadovoljava samo dio potrebe za suhom hranom u našoj zemlji, te je hrana za životinje na 2. mjestu uvoza prehrambenih proizvoda u Hrvatskoj. Virovitica je bila grad izbora zbog geostrateškog položaja i zbog dostupnosti sirovina u mikrookolini, ističu simpatični osnivači ovog projekta – Marko Škrablin i Andreja Vargek, vlasnici udomljenih pasa Garo i Tobi.

Preko 90% sirovine je domaćeg porijekla, s farmi i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava u najužoj okolici Virovitice. Uvoziti moraju jedino ono što se u našoj zemlji ne uzgaja, na primjer riža, a davanjem prednosti provjerenim lokalnim dobavljačima osigurava se kontrolirana sirovina – prvi preduvjet za proizvod visoke kvalitete.

Formule hrane pažljivo su osmišljene i razrađene u suradnji sa stručnjacima Veterinarskog fakulteta, a namijenjene su psima starijim od 10 mjeseci. Specifičnost začina i dodataka hrani poput ulja bučinih sjemenki kao izvor visoko vrijednih nezasićenih masnih kiselina koje osiguravaju zdravu kožu i dlaku ljubimaca, čine ove formule kvalitetnim, izbalansiranim obrokom bez umjetnih aroma i bojila.

 


Sve detalje o hrani (sastav, nutritivne vrijednosti, tablice hranjenja) pogledajte na www.tdh.hr

Trenutno se hrana može kupiti u dućanu tvornice u Virovitici, u trgovačkim centrima Kaufland, Tommy i Bipa diljem Hrvatske, a od idućeg mjeseca će se moći pronaći i na policama Spara i KTC-a.

”Potpuno smo sigurni da imamo izvrstan proizvod i na tome ćemo inzistirati. Krenuli smo s ciljem da proizvedemo super premium proizvod po cijeni jednakoj ili manjoj od onih trenutno dostupnih stranih brandova. Želimo da svakom ljubitelju životinja naša hrana bude financijski dostupna, a ne da samo odabrani mogu uživati u njoj”.

Vjerujemo da će tvornica dobre hrane kroz svoje recepture i ljubav širiti svoj asortiman i prehraniti mnoge zadovoljne njuške.

 

You may also like

Ostavi komentar