Upoznajmo zvijezdu instagrama doberman KHAN !!!

by Tamara Pehnec

Obitelj smo iz Zagreba koja je prije dvije godine poželjela dobermana. Bili smo malo skeptični obzirom da dobermana do sada nismo imali, a o toj pasmini smo mogli čuti mnoge predrasude.

Ipak, nakon dvije godine, došao je Khan. Našem voljenom Khanu smo otvorili instagram profil kada je došao iz šale i zabave, no sve je to preraslo u nešto veće https://www.instagram.com/doberman_khan/

Khan uskoro broji 25 tisuća pratitelja, a reelsi broje do čak 5,7 miliona pregleda. Taj instagram je sada možemo reći naš mali ‘projekt’ na kojem radimo svi. Kćeri i ja slikamo/snimamo, a sin radi videe/reelse. Slike se pažljivo biraju, sve je bitno – pozadina, boja, okoliš.. Muž je zadužen za prehranu i bacanje loptice, koju je Khan u stanju hvatati i donositi apsolutno cijeli dan neumorno. Od kada je Khan stigao u naš život nemoguće je opisati tu ljubav i privrženost.

Prva godina bila je jako naporna. Puno rada, truda, mentalnog i fizičkog treninga donijelo nam je šestog člana obitelji koji je doslovno naša sjena. Prati nas, broji po sobama, kuha sa nama, drži sve pod kontrolom a sigurno i spreman za obranu kada bi to bilo potrebno. Naučio je razne trikove, ponoviti će sve što se od njega traži bezbroj puta, a nagrada je naravno poslastica i pohvala. Uvijek ga je potrebno hvaliti, ne voli povišene tonove i dernjavu. Kako je kod nas u obitelji troje djece galama je gotovo neizbježna, tada Khana možete pronaći ispod stepenica kako čeka da se situacija smiri i stiša. Obzirom da Khan doslovno ‘govori’ i sve razumije, tako su neke riječi u određenim trenutcima zabranjene. Neke od tih riječi su loptica, piškiti, idemo van, piti, keksić… Obožava more, plivanje, skakanje s mola stoga se mjesto za ljetovanje bira isključivo podređeno njemu. Voli kuhanu mrkvu, jabuku, sirovo meso, čajne kolutiće, kakao šnite..te hranu iz naše tvornice dobre hrane – govedinu i piletinu. Zima i kiša ne dolaze u obzir ali kada padne snijeg Khan izlazi iz ”depresije”.

Vrlo je nepovjerljiv i oprezan prema nepoznatim ljudima no nipošto opasan, obožava malu djecu, tvrdoglav je, znatiželjan ali izrazito pametan. U odgoju kod ove pasmine potrebno je biti uporan i dosljedan, te ćete dobiti psa za poželjeti. Kada jednom upoznate dobermana zasigurno će svaki idući biti doberman, jer ljubav koju vraća je bezuvjetna.

Obzirom da je izuzetno jak odlučili smo napraviti sami ogrlicu od BIOTHANA jer su sve druge ogrlice s vremenom pucale.

Gdje god se pojavio sa svojom ogrlicom bio je zapažen te su i drugi poželjeli takvu ogrlicu. Ubrzo smo krenuli proizvoditi ogrlice i za druge https://www.instagram.com/luckycollars/BIOTHAN je otporan na vodu, lako se održava, izuzetno je čvrst, sa lotanim lancem ili kopčom.

Khan nas je i opet ”uposlio”, tako već imamo i prodaju ogrlica https://www.etsy.com/shop/luckycollarscroatia/, a naručuju ih vlasnici svih pasmina, među ostalim i za kavkaske ovčare.

You may also like

Ostavi komentar