Kućna biljna ljekarna za konje – uvodno predavanje i demonstracija na konju

by Jele Dominis

Korištenjem ekstrakata ljekovitih biljaka omogućavamo domaćim životinjama da na prirodan način samo-odabirom izaberu ponuđene im ekstrakte koji sadrže iste ili vrlo slične karakteristike biljaka koje bi te životinje same pronašle u prirodi.

Ovakav pristup omogućava domaćim životinjama i divljim životinjama u zatočeništvu da same prate potrebe svog tijela, nešto što divlje životinje rade u prirodi birajući ljekovito bilje prema vlastitim trenutnim potrebama. Ekstrakti biljaka koji se nude uključuju esencijalna ulja, hidrolate, ekstrakte biljaka, macerate, gomolje, gline, alge, morske trave i minerale.

Kao i ostale prirodne/komplementarne terapije korištenje ljekovitog bilja uzima u obzir emocionalne učinke trenutnog stanja i teži podržavanju ravnoteže uma i tijela.

Kroz uvodno predavanje objasniti ćemo mehanizam samoodabira odnosno samo-liječenja, koji su sve mogući načini primjene i kako koristiti ljekovite ekstrakte. Osim toga predstavit ćemo vam 10 ekstrakata biljaka koji pokrivaju širok spektar raznih tegoba i prikladni su kao dio osnovne ljekarne svakog konjara. Kroz demonstraciju na konju ćemo pokazati kako to u praksi izgleda te ćemo praktično protumačiti reakcije samoodabira.

Voditeljice: Vedrana Ivčević i Jele Dominis, Shiatsu praktičarke za konje koje obje redovno koriste eterična ulja kako u tretmanima na konjima i psima tako i na svojim konjima i psima.

Predavanje će se održati 16. 10. 2021. od 15-18h u Zagrebu

Prijava je obavezna putem maila: jeledominis@gmail.com

Kotizacija za predavanje iznosi 150 kn. Prijave i uplate primaju se najkasnije do 10.10.2021.

 

You may also like

Ostavi komentar