Modna katastrofa i uši od lišća – GRETUŠKA i ZOLA

by GRETUŠKA i ZOLA

Bok ekipa, kako ste?
Greta i ja smo super, odveli su nas kod ‘bake servis’ na čuvanje. Znate što to znači? Spavanjeee i rastezaaanje po trosjedu i krevetu do besvijesti. Inače doma nam to baš i nije dozvoljeno jer je onaj naš dvonožac priljepak za dlake. Ova naša stalno ima neku zujavu metlu u rukama.

Nismo dugo ostale, naši su nas bezobrazno brzo pokupili i oduzeli nam privilegiju spavanja na trosjedu. Iako kad ih nema doma ja potajno skoknem na kauč. Kad čujem auto odletim nazad na naš jastuk i pravim se da spavam. Ubrzo slijedi: ‘Zolaaa, opet si bila na kauču. Nemoj me tako gledati, znam da jesi jer su to tvoje dlake!’. Moje dlake? Kako ona to misli moje dlake? I onda ja tako nju gledam i ona mene, kao Paddington kad uputi svoj strogi pogled.                                                                                                                            Paddington… taj naš dvonožac ga obožava. Znamo već sve epizode napamet.
Nakon Paddingtona, naš dvonožac odlazi na kupanje ali ovaj put nije.

 

‘ Zola , ajde’- rečenica zbog koje se polako ustajem i vučem do kupaone kao da idem na strijeljanje. Da se razumijemo, obožavam se kupati ali preferiram lokve, bare, jezera i more. I tako, krenula sam mračnim hodnikom prema prostoriji koja se zove ‘ Kupaona ‘; je li vam jasno? Kupaona- jer me ‘ KUPA ONA ‘.
‘Ajde Zola ne drami i požuri, danas ti a sutra Gretuška.’
Ok, već sam mislila da se ona izvukla.
Kupala me pola sata, a onda se misteriozno zatvorila u kupaonicu. Samo znam da uvijek nakon što nas okupa bude dugo unutra i izađe pomalo ljuta.
‘ Mrzim čistiti kupaonicu nakon što ih okupam, jesi li ti vidio na šta to liči? Pa dlake su na stropu, jesi li vidio?.’ Ja sam se izvaljala gdje sam stigla i ostavila još malo svojih ukrasa po kući. Greta me ispod oka pogledala i rekla da joj se slučajno ne bih približila. Pa sad sam mirisna, možda da probam večeras na trosjed?

6.30h i evo ga, kao sat je točan svako jutro naš dvonožac. Uskoro ćemo i nas dvije imati podočnjake do poda. Možda više ja nego Greta jer ona ionako ne čuje baš dobro. Jutra kad se naš vlasnik ustane prvi sa dvonošcem su posebno smiješna. Obožavamo gledati kakve će mu odjevne kombinacije izabrati. Mi mu naravno uvijek stojimo na raspolaganju ali pravi se važan pa nas ništa ne pita. Kad se ustala i ona, nasmijala se do suza i pitala: ‘ Zašto si mu stavio moje čarape? ‘ (ona nosi broj 36 pa su mu djelovale dovoljno maleno).
Eto, sve vam je jasno. Bilo bi jednostavnije da je nas pitao za mišljenje. Ja bih mu kao modna kraljica bila predložila one koje je Greta ukrala, zaslinila ih i ukrasila svojim dlakama. Savršeno bi mu odgovarale, no dobro.

Nakon modne katastrofe odveli su nas u šetnju.
Ona je uzela fotoaparat, a to može značiti samo jedno – punooo keksića. Opet nas je tjerala da poziramo u lišću jer ona baš obožava jesen i jesenske boje. Onda nam je namještavala lišće oko glave kao uši. Rekla je da onaj tko još nema takvu fotku nije pravi instagramer. Mogu reći da smo osim toga što nas je gnjavila sa naslikavanjem, zbilja uživale u šetnji.

Po povratku iz šetnje čula sam ih kako razgovaraju o Greti sa našom veterinarkom. ‘ Kvrga je opet narasla’ rekao je on i pogledao Gretu koja je zadovoljno hrkala. Neko su vrijeme razgovarali, a kad je poklopio slušalicu pozvao je samo Gretu. Mene nije. Bila sam pomalo zabrinuta.

Ona, ja i dvonožac, čekale smo ih s nestrpljenjem. Kad su se vratili bila je začuđujuće sretna, kaže on da su ju mazili i češkali. Sigurno su joj dali i keksić, uvijek nam daju. ‘Mora na operaciju ipak. Treba to skidat, lokalna anestezija zbog dobi i analgetici za bol.’ Što god to značilo ne zvuči baš bajno ali ako će mojoj Gretici biti bolje onda sam ja uz nju.

You may also like

Ostavi komentar