WagWag aplikacija – društvena mreža koja pomaže našim njuškama

by WagWag tim

O nama

Udruženje građana „WagWag“ osnovano je u Banjaluci krajem 2020. godine sa idejom edukacije, zaštite i brige o napuštenim životinjama i životnoj sredini, a sve kroz razvoj mobilne aplikacije koja će predstavljati temelj rješavanja svih izazova uz pružanje brzih i točnih informacija na jednom mjestu. Ideja je nastala kao rezultat dugogodišnjeg volontiranja od strane više članova našeg tima, gdje je konstantna želja da ostanemo u kontaktu sa životinjama kojima smo pomogli rezultirala traženjem novih kreativnih načina kako da dobijemo informacije i fotografije ljubimaca kojima su volonteri pružali privremene domove, bez da opterećuju udruženja preko kojih su udomljeni ili njihove trenutne vlasnike. Što kad bi pružili našim počasnim članovima obitelji – ljubimcima, sve što društvene mreže omogućuju nama? U tom trenutku nastao je WagWag!

WagWag je nova društvena mreža koja povezuje sve usluge orijentirane na kućne ljubimce i životinje kako bi stvorila jedinstveni sustav povezanih usluga, te na taj način omogućava efikasnije i lakše spašavanje napuštenih životinja. Aplikacija osigurava brz i jednostavan pristup informacijama o dostupnosti veterinarskih ambulanta, azila, skloništa, volontera i svih službi lokalne zajednice koje će svakoj životinji pružiti sretan i siguran život. Povrh svega, WagWag nudi svakodnevne edukativne sadržaje vezane za kućne ljubimce i njihove pasmine, koji će kroz zabavu i nove informacije obogatiti znanje svakog korisnika i ljubitelja životinja.

Nedovoljno educiran i površan pristup čitavom okruženju prepoznati su kao jedan od glavnih problema lokalne zajednice, posebno u pristupu problema napuštenih životinja. Iako mnoge organizacije i ljudi brinu o njima, još uvijek postoji značajan jaz u tome kako je cijela zajednica vlasnika kućnih ljubimaca, organizacija orijentiranih na dobrobit životinja i samih ljubitelja životinja povezana.

Zbog globalno sve većeg broja kućnih ljubimaca, neophodno je da je svaka osoba prilikom udomljavanja životinje bude u potpunosti upoznata sa radnjom u koju se upušta. Kroz pristup korisnika o pravilnoj brizi prema ljubimcu, posebnu pozornost treba posvetiti djeci koja vrlo lako mogu izgubiti interes o kućnom ljubimcu. Pogrešna percepcija da je ljubimac „privremena igračka“ umjesto živog bića kojem je potrebna svakodnevna ljubav i njega, jedan je od glavnih razloga koji dovodi do povećanja napuštenih životinja.

Spašavanje napuštene životinje je kompleksan proces i ako pojedinac to pokuša, može se suočiti sa brojnim problemima. Ako je životinja ozlijeđena, koliko brzo i efikasno možete prikupiti sve potrebne informacije kako joj pomoći? Gdje je najbliži veterinar? Da li u blizini postoji azil, sklonište za životinje ili joj je potrebno osigurati privremeni smještaj?

Potaknuti iskustvom, svaka osoba može pokazati barem početnu inicijativu kako pomoći životinji, ali većini ipak treba dodatna pomoć i tu nastupa WagWag.

Dodatna pitanja na koja WagWag nudi odgovore:

  • Kako pravilno brinuti o kućnom ljubimcu? Da li razlikujete kako brinuti o kojoj pasmini?
  • Kako osoba koja uzgaja životinje može biti sigurna da će njegove životinje završiti u dobrim rukama?
  • Da li vaše lokalno sklonište za životinje ima dovoljno hrane i ostalih potrepština za sve životinje?
  • Koliko se životinja nalazi u tom skloništu i koje su informacije dostupne o njima?
  • Kako osoba koja je spasila životinju sa ulice može ostati u kontaktu sa njom?

Što možemo promijeniti?

WagWag je društvena mreža kreirana za poboljšanje života ljubimaca i napuštenih životinja kroz edukaciju korisnika o pravilnoj njezi, zaštiti i dobrobiti istih. Cilj je stvoriti samoodrživu, inovativnu, humanu i društveno-odgovornu mrežu koja će, uz brze i točne informacije uključiti cijelo tržište u projekat.

Uz edukaciju o pravilnoj brizi očekuje se smanjenje broja napuštenih životinja, uz manji „strah od nepoznatog“ i veće poštovanje prema svima koji svakodnevno sudjeluju u ovim divnim gestama pomaganja živim bićima. Kroz svoje akcije, WagWag će ohrabrivati ljude svih dobnih skupina na odgovorno ponašanje, učeći kroz primjer životinja kako se ophoditi i prema okolini i ljudima u okolini.

Kreiranjem ovog humanog brenda, WagWag želi stvoriti ime sa kojim će se kompanije iz svih dijelova tržišta htjeti povezati, stvarajući sretan sustav koji će biti u potpunosti orijentiran na krajnjeg korisnika. Platforma će omogućiti efikasnu povezanost između privatnih korisnika, sponzora i vlasnika kompanija, time osiguravajući direktnu i indirektnu podršku i pomoć životinjama.

Kako bi se povećala efikasnost spašavanja napuštenih životinja, u aplikaciju je integrirana i „Emergency“ opcija koja će svakog korisnika, korak po korak, voditi kroz cijeli proces.

Preko društvenih profila (Facebook, Instagram) ili službene WagWag web stranice, moguće je vrlo jednostavno i detaljno saznati kojim skupinama pomažemo i na koje načine želimo poboljšati kvalitetu njihovih usluga/života:

 Ključ do uspjeha

Kroz mnogo godina volontiranja i spašavanja životinja, svaki član WagWag tima je detaljno upoznat sa problemom napuštenih životinja i svime oko njega. Zbog kompleksnosti naše ideje, svaki korak razvoja projekta savjetuje se i radi u suradnji sa svim članovima tima, veterinarima, vlasnicima skloništa, vlasnicima životinja, udruženjima i  brojnim stručnjacima u svojim područjima kako bi se stvorilo optimalno rješenje za svaku potrebu i izazov.

Ljubimci se smatraju članovima obitelji među većinom vlasnika i mi kao Udruženje građana, ali i veliki ljubitelji životinja duboko i iskreno vjerujemo u uspjeh ovog projekta kako bi im omogućili bolje živote, ali u konačnici opet povezali i sve nas u ovim teškim vremenima pandemije.

 

 

 

You may also like

Ostavi komentar