DUGO I KRATKO Š, ŠŠŠŠŠŠŠ

by Gretuška, Zola i Grof

Čulo se nekoliko blagih psovki kad su me čuli jutros oko 3:00 kako cvilim pred vratima. Ona ga je onako u polusnu gurnula rukom kao ” Tvoj red je “. Iako, uvijek je njegov red; valjda to tako biva sa „ tatama “.
Pogledao me, otvorio vrata i rekao: ” Ajde, ajde “.

Mislim da mi je bila sila od onih nekih „ čokoladica „ koje ostavljaju srne u našem vrtu. Ljutili su se na njih naši ljudi jer su im sve pojela. Prvi puta su se odlučili nešto zimi posaditi i eto ga na. Sve su pojele ali ne odmah. Malo su se naslađivale, znate, pa su pojele taman kad je bilo spremno za branje.

Išla sam odmah provjeriti nije li koja slučajno zalutala u naš vrt. Nije ali morala sam zalajati samo da obavijestim susjeda da sam to ja i da ne brine. Ovaj moj je sa ulaznih vratiju duboko udahnuo i ispustio jedno dugo ššššššššššš.

Dobro, dobro…idem. Pustio me unutra i rekao mi da sad nastavim spavati. Eh, kad bih bar mogla. Greta ne prestaje hrkati. I njoj nekoliko puta kroz noć ispuste jedno dugo ššššššš. Ona se dramatično okrene na drugu stranu i za 5 minuta opet hrče.
Dobro, taman sam se namjestila, čula sam i njega da je zahrkao što znači zaspao je. Sad mogu i ja.

Ubrzo me budi grebanje po vratima i gunđanje iz sobe. Opet je on ustao, otvara vrata i ulazi mačak, Grof Čipi. Dignutog repa, sav se pravi važan, mijauče a on mu ispusti jedno kratko ššš. Pitam se zašto njemu tako kratko?

Dolaze do kuhinje, on mu daje klopu, a mačak i dalje mijauče. ” Ti bi parizera, ma nemoj “. Ne može, imaš ovo i jedi.“ Ako nećeš odi spavat.” kaže on njemu i vrati se u krevet. Mačak se najeo i naravno došao je mene gnjaviti. Malo se pomazio i zaspao kraj mene.

Zaboravili su dignuti Grofovu posudu sa hranom na prozor. Znate što to znači? Gospođa Greta se probudila i počela mljackati na što „ona“ izlazi iz sobe, brzim korakom, na prstima i tjera Gretu na mjesto. “Dobro je, nisi sve pojela.”, rekla joj je.

Greta sva sretna nastavi hrkat, a ona joj gura jastuk pod glavu u nadi da će prestati.
Bila je tišina neko vrijeme.

Mijau mijau mijau mijau…budi me Grof.
Čula sam iz sobe kako mu je samo rekla: “Mačak!”.
On se opet ustaje i pušta dosadnog Grofa van.

Taj mačak je zbilja dosadan. Dođe, pojede, spava 15 minuta i onda se sjeti da mora provjeriti stanje oko kuće. Kad provjeri, opet bi unutra i tako nekoliko puta kroz noć. Ima jedan žuti mačak koji ga nervira. Da Grof sazna da sam nju vidjela kako mu baca suhe ribice kroz prozor, mislim da bi odselio. Jesam li već rekla kako bi i ja voljela ne ćuti kao Greta? Mislim da jesam.
Dvonožac ih je isto odlučio malo dignuti na noge tu noć. Opet se on ustao i šetao s njim u kuhinji uz upaljenu napu. Mislim da sam već postala imuna na tu napu. Više mi ne smeta, čak i mene uspava. Vratili su se u sobu i zaspali. Već je krenulo svitati.

Dvonožac se često budi oko 6:00, ali ovaj put je i mene iznenadio i produžio do 7 i 30. Ona je izašla iz sobe s njim. Pogledala nas je i rekla: “Jutro”. Jedva je to izgovorila. Ni ja nisam bila od volje za buđenje pa sam se samo okrenula na drugu stranu.

Sreća pa se meni ne vide podočnjaci.

You may also like

Ostavi komentar