Božićni rogovi

by Gretuška

Sad je ono ‘donijela si cijelo stablo u kuću a ja ne smijem jedan pišljivi štapić’ doba godine. Dobro ajde, umjetno ali svejedno stablo je stablo. Mislim da ćemo Greta i ja iduće godine organizirati prosvjed.

Ove je godine Božić bio nešto malo drugačiji zbog našeg dvonošca. Inače bi ona puuuno prije kitila bor nego ove godine. Rekla je da nije sigurna hoće li sve ostati na svome mjestu pa bolje da je bor kraće tu. Jer, znate, nismo se pohvalile- dvonožac je prohodao. Aha, dobro ste pročitali, ma hoda on već neko vrijeme ali nismo ništa htjele reći dok ne bude sigurniji. Malo nam se čak i vrti u glavi kad ga gledamo kako juri oko stola. Tada ona krene za njim a onda i ja. Pa zar nije to zabavno da svi jurimo oko stola. Greta samo prokomentira kako nismo baš normalni. Grumpy Greta kako ju ona od milja zove. Također benefit njegovog hodanja je to što nam stalno nosi nešto za jest. Moram priznat da mu ja tu i tamo ukradem pa se ona ljuti. Ljuta je jer sam dobila 3 kile i sad sam na dijeti. Znam da ne smijem to jesti ali ne mogu si pomoći. Sad me ući da mu ne smijem ništa uzimati iz ruku a i njega uči da mi ne smije ništa davati. Vidjet ćemo tko će prije pohvatati sva ta njena predavanja. Samo ću vam reći da mi se nikako ne sviđa ta dijeta. Onda ona još i dežura nakon što pojedem ne bi li slučajno posjetila Gretinu zdjelicu.

Donijela je ona to drvo pa smo nas dvije morale pronjuškati kutiju, da vidimo nije li u nju zalutao neki keksić od prošle godine. Nije, ok sad je sigurno. Krenula je slagati to drvo kad je naš dvonožac zaspao. Znači ima cca sat vremena da ga složi. Kladila sam se sa Gretom u zamjenu loptica, da neće stići na vrijeme.

“Gotova!” rekla je tiho. Ah, ništa od zamjene loptica. Zatim je nakon kratke pauze u kojoj nam je ponudila suhe srdele (jer smo joj zbilja puno pomogle) krenula sa lampicama. Onda je bor samo tako stajao i svijetlio. Dva dana je samo svijetlio. Valjda je to bila priprema da vidi kako će naš dvonožac reagirati. Prošao je test! Baš smo bile ponosne na njega.
Dvonožac je poskidao par loptica ali ništa strašno.

Bor je završila kititi na sam Božić i znate što, nije izvadila moje najdraže pernate loptice. Grozota. Pokušala sam joj uputiti jedan prijeki pogled kao medvjedić Paddington ali nije mi pošlo za šapom. Izvadila je fotoaparat, naravno. Natakla nam je rogove da glumimo Rudolpha. Greta nije bila oduševljena tom idejom jer se jedva onog jednog roga riješila.

Za Božić nam je ispekla home made kolačiće za pse (ali prolaze i kao ljudski ako si ih zašećerite). Njima nije radila kolače jer se dvonožac stalno pentra po njoj i ‘mamaka’. Sva sreća da ima none servis pa su one poslale kolače. Sigurno se pitate gdje je Grof cijelo to vrijeme. E pa on vodi bitku već nekoliko dana sa susjednim mačkom. Neda mu mira taj Žuti. Htjele smo mu nas dvije pomoć ali nam ona nije dozvolila. Napokon kad ga se ‘riješio’ odlučio se pojavit, onako bezobrazno.

Objesio se kandžama za vrata dok mu ih nisu otvorili. Odmah je uletio u kuhinju i pronjuškao. Nije bio oduševljen našim keksićima. Pobjegao je pod bor jer mu je to najdraže mjesto za odmor i samo zato jedva čeka Božić. Odmorio je 20 minuta i zahtjevao da ga se pusti natrag u bitku.

Želimo Vam sretne blagdane.

You may also like

Ostavi komentar